Europa er kjent for sine vakre storbyer som tiltrekker seg millioner av turister hvert år. Mange av disse byene er også perfekte for å ta fantastiske bilder til Instagram.

Her er fem av de mest instagram-vennlige storbyene i Europa.

1. Paris, Frankrike

Paris, kjent som “Lysets by”, er en av de mest fotogene byene i verden. Eiffeltårnet, Louvre-museet og Notre-Dame-katedralen gir utallige muligheter for imponerende bilder.

De sjarmerende gatene i Montmartre og de elegante boulevardene gjør Paris til en drømmedestinasjon for fotografer. Dessuten gir de mange kaféene og bistroene perfekte bakgrunner for matfotografering.

De ikoniske severdighetene og den romantiske atmosfæren gjør Paris til et must for enhver Instagram-entusiast.

2. Barcelona, Spania

Barcelona kombinerer fantastiske arkitektoniske perler med vakre strender. Antoni Gaudís mesterverk som Sagrada Família og Park Güell er ypperlige bakgrunner for unike bilder.

La Rambla og det gotiske kvarteret tilbyr sjarmerende gater og historiske bygninger som gir et nostalgisk preg på bildene dine.

Stranden ved Barcelona og det livlige markedet La Boqueria gir også flotte muligheter for fargerike og levende bilder.

3. Amsterdam, Nederland

Amsterdam er kjent for sine pittoreske kanaler, brosteinsbelagte gater og sjarmerende husbåter. De mange broene og de unike husene langs kanalene gir fantastiske fotomuligheter.

Besøk Vondelpark for naturskjønne bilder, eller ta en tur til de ikoniske tulipanmarkene utenfor byen for å fange fargerike blomsterenger.

Hvorfor er Amsterdam så utrolig bra?

De mange sykkelstiene og de hyggelige kaféene langs kanalene gir også flott bakgrunn for hverdagslige, men stilige bilder.

 Nettsiden Reiseduden, Norges mest fremtredende reiseside, har Amsterdam som en av sine absolutte favorittdestinasjoner.

4. Praha, Tsjekkia

Praha er en av de mest sjarmerende byene i Europa med sin godt bevarte middelalderske arkitektur. Den gamle bydelen med det astronomiske uret, Karlsbroen og det majestetiske Prahaborgen gir et historisk preg til Instagram-feeden din.

De brosteinsbelagte gatene og de vakre bygningene langs elven Vltava gir mange muligheter for stemningsfulle bilder. Praha er også kjent for sine vakre utsiktspunkter, som gir panoramaer over byen som er perfekte for Instagram.

5. Venezia, Italia

Venezia er unik med sine kanaler, gondoler og historiske palasser. Byens labyrintiske gater og de mange broene gir en magisk atmosfære som er perfekt for fotografering. Markusplassen med den imponerende basilikaen og Dogepalasset er ikoniske steder som gir vakre bilder.

En tur med gondol gjennom de smale kanalene gir også muligheten til å fange Venezias romantiske stemning. Det spesielle lyset og refleksjonene fra vannet gir en ekstra dimensjon til bildene dine.