Det er ikke alle som har fått med seg hva en foam roller egentlig er, men denne geniale dingsen kan faktisk erstatte både dyre massasjetimer og mange andre produkter og tjenester. Selve konstruksjonen er svært enkel, men den kan også varieres i det uendelige med forskjellige mønstre og materialer.

En foam roller enkelt forklart

En foam roller er, som kommer frem av navnet, en type rulle som vanligvis er laget av en kombinasjon av skum og andre materialer. På https://billigfitness.no/collections/foam-roller finner du en rekke varianter, både når det gjelder materialvalg, størrelse, overflate og farge.

Fargen har selvfølgelig ikke noe særlig å si for utbyttet du får fra en foam roller, men de andre variablene er viktige. En foam roller i hardt materiale vil gi en dypere og hardere massasje, samtidig som en mykere rulle vil gi en mykere og forsiktigere massasje. De forskjellige mønstrene og størrelsene påvirker også den samlede effekten.

Det er enkelt å bruke en foam roller helt på egen hånd

En foam roller kan uten problem benyttes på egen hånd, og det er en av de store fordelene med dette treningsverktøyet. Mange øvelser utføres, som også kommer frem av navnet, ved å legge rullen på bakken slik at den faktisk kan rulle fram og tilbake – for å se legge plassere kroppsdelen du vil behandle oppå rullen.

Med en foam roller er det også mulig å styre hvor hard massasje du får ved å helt enkelt legge mer eller mindre kroppsvekt på rullen. Særlig en hard foam roller, med grovt mønster, kan gi en skikkelig dyp massasje. En helt enkel slett foam roller, kanskje også laget i et mykere materiale, gir en mer behagelig effekt. For nybegynnere kan det også være smart å anskaffe en myk foam roller først, for å så eventuelt oppgradere til en hardere senere.