Den norske våren kan være lunefull, med strålende sol og snøvær om hverandre. Likevel er det uten tvil ikke lenge igjen til vi kan nyte fine sommerdager, derfor kan det være på sin plass å gjøre seg klar for livet i hagen eller på terrassen. Trenger du noen nye hagemøbler, eller det kanskje på tide å oppgradere solskjermingen?

Slipp lys og luft inn, men hold blendende sol og varme ute

Flotte norske sommerdager med mye sol er noe mange av oss drømmer om, men samtidig kan det også bli for mye av det godt. Effektive markiser kan være redningen hvis du vil slippe inn mer lys og luft i boligen, men samtidig holde noe av det aller mest blendende sollyset ute. Fordelen med markiser er at de også kan gjøre inneklimaet litt mer behagelig, ved å redusere mengden direkte sollys som treffer vinduene.

Å bruke varmepumpe som luftkondisjonering i sommerhalvåret kan også være et godt alternativ hvis det blir en skikkelig varmebølge, men god solskjerming reduserer temperaturen innendørs uten unødvendig strømforbruk.

Hagemøbler som legger til rette for lange dager ute i hagen

Hvis du skal få full uttelling av de gode sommerdagene i hagen, er det smart å ta en titt på hvordan hagemøblene dine egentlig legger til rette for at du skal kunne spise, slappe av og kose deg under åpen himmel. Det er fort gjort å velge en «standardløsning» med en loungegruppe og parasoll, bruk heller noe tid på å tenke igjennom hvilke møbler som passer best til din bruk.

Husk på at det enkle også noen ganger er det beste. For eksempel kan en god hengekøye være smart både på en liten terrasse eller i en stor hage. Det er enkelt å montere fleksible festemekanismer rundt om i hagen eller på balkongen, i løpet av kort tid har du med enkle grep gjort deg mer klar for sommeren.