En tørketrommel på badet eller vaskerommet har mange fordeler, faktisk også for inneklimaet. Det har skjedd mye med nordmenns vaske- og tørkevaner opp gjennom årene, samtidig som mange boliger også er relativt tette konstruksjoner.

Tørking av klær innendørs kan føre til for høy luftfuktighet, kjøp tørketromler på nett, få den levert hjem og reduser denne risikoen.

Klær som tørker tilfører fuktighet til inneluften

Det sier seg selv av vannet som fjernes fra klær som tørkes på kleshengere og tørkestativ ikke bare forsvinner, men det overføres til luften rundt. Det betyr at relativt mye vann skal absorberes av inneluften, og helst også ventileres ut av boligen over tid. Samtidig er det også mange andre aktiviteter, som matlaging, dusjing og helt enkelt pusting og svette, som også tilfører fuktighet til luften i boligen.

Fuktigheten i luften kan kondensere og forårsake skader

Det er når den fuktige varme luften møter en kald flate som det kan oppstå særlig store problemer. Eldre boliger kan ha dårlige vinduer, vegger som ikke er godt isolerte og dessuten dårlig ventilasjon. Da finnes det en risiko for at det dannes muggsopp eller midd på utsatte steder.

Det er viktig å lufte godt når du tørker klær innendørs, og sikre at rommet som klærne tørkes i er tilstrekkelig varmet opp og har tilfredsstillende ventilasjon. På generelt grunnlag anbefaler eksperter at man unngår å tørke klær på soverom, der det gjerne er litt kjøligere enn i andre rom og det dessuten kan samles mye støv grunnet lagring av tøy.

Tørketrommelen kan definitivt være en god hjelp på veien mot å redusere dette problemet. Hvis du bruker en kondenstørketrommel som samler vannet fra tørkingen i en beholder, vil det være svært tydelig hvor mye vann som faktisk samles opp og fjernes istedenfor å absorberes av inneluften. Det kan gi et bedre inneklima og et sunnere hus.