Nytt fotoredigeringsprogram

Macphun lanserer Luminar 2018, en direkte konkurrent til Adobe Lightroom Classic. Men ikke helt en konkurrent nå i år. For Luminar får ikke mulighet til å organisere bildene dine før tidlig neste år. Men når man får mulighet til å organisere bildene i Luminar, hva er forskjellen mellom Luminar 2018 og Adobe Lightroom Classic?

Prisforskjell

Den største forskjellen ligger i pris, Adobe Lightroom Classic kan man ikke kjøpe lenger, så den må leies fra Adobe for kr 117,50,- i mnd. Macphun sin Luminar 2018 koster kr 555,-* og da eier man versjonen. Skulle man ønske å oppgradere til neste versjon om et år koster dette kr 370,-

Så hvis vi ser på hva det koster for 3 år blir regnestykket slik:
Adobe Lightroom Classic- kr 4230,-
Macphun Luminar 2018 – kr 1390,- (kr 1295,-)*
*) Macphun Luminar 2018 kan man forhåndsbestille til 555,- normal pris etter den 15. november er kr 650,-

Men pris er ikke alt når det kommer til å velg hvilket fotoredigeringsprogram man skal bruke.

Forskjeller

Det er mange forskjeller mellom Lightroom Classic og Luminar, men det er veldig mye likt også. Men for å lage en liten liste, så lister jeg opp det Luminar 2018 ikke kan, men som Lightroom Classic kan.

  • Eksportere bilder med vannmerke
  • Fjerning av røde øyne
  • Fotografere rett fra kamera til Luminar
  • Panorama
  • Organisering av bilder (Kommer i 2018)

Som du kan se er det er ikke mye som man ikke kan gjøre i Luminar 2018, ønsker du å lese mer om forskjellene kan du gjøre det her.

Video

Macphun har vært et selskap som har laget masse gode programmer for Mac, men nytt fra i år er at Luminar 2018 også lanseres for Windows. Og for å bli mer universale endrer dem også navn fra Macphun til Skylum fra neste år.

Og for dem som bruker både Windows og Mac, kan man installerer Luminar 2018 på inntil 5 maskiner som man eier. Og man kan installere på både Mac og Windows.

Skulle det være noen som ønsker å gå fra Lightroom til Luminar eller bare ikke har funnet et redigeringsprogram ennå og ønsker å begynne med Luminar, så kan Hedmarken Digitale Fotoklubb holde kurs etter nyttår i Luminar 2018 hvis det er ønskelig.

For å lese mer eller bestille, besøk Macphun.com