Vin er i utgangspunktet en enkel hobby, og du trenger faktisk ikke spesielt mye tilbehør til vin for å kunne nyte god vin. Vinmonopolet gjør at alle nordmenn har tilgang til et svært bredt utvalg vin, sammen med god veiledning. I tillegg er glass og kjøleløsninger sannsynligvis de to viktigste kategoriene tilbehør til vin.

Gode glass – en del av opplevelsen

Det finnes mange forskjellige vinglass å velge mellom på markedet. Ta gjerne en titt på utvalget hos https://www.wineandbarrels.no/, der du finner en rekke forskjellige glass i ulike prisklasser. De aller fleste har et forhold til at glass ofte deles inn i kategorier tiltenkt henholdsvis hvitvin og rødvin, men det finnes ingen absolutte fasitsvar.

Et pent glass vil ha mye å si for vinopplevelsen, men for amatører er det altså ikke nødvendig å følge noen strikte regler for hva som er «riktig» glass. Det er definitivt mulig å bruke et og samme glass til både rødvin, hvitvin, dessertvin og bobler. Likevel er det selvfølgelig hyggelig å ha noen forskjellige glass å velge mellom, ikke minst når det gjelder det estetiske. For eksempel kan du kanskje ikke smake forskjellen på champagne i et bredt eller tynt glass, men svært mange forbinder denne drikken med høye stettglass.

Kjøle vinen til korrekt temperatur

Korrekt temperatur er viktig å huske på når det gjelder både lagring og servering av vin. Langtidslagring av vin forutsetter korrekt temperatur og luftfuktighet, samtidig som vinflasken skal oppbevares liggende for å unngå at korken tørker ut.

Temperaturen er dessuten helt avgjørende ved servering. Det er få eller ingen viner som bør serveres ved enten romtemperatur eller kjøleskaptemperatur. Derfor er en grunnleggende kjøleløsning noe av det første du bør vurdere i tillegg til glass. Det finnes vinkjøleskap i en mengde forskjellige størrelser, modeller og prisklasser – noe som gjør det mulig å finne et skap som passer til akkurat ditt behov.