Denne artikkelen er en betalt annonse.

I mange norske hjem finnes det armaturer basert på lysrør, men i løpet av 2023 vil faktisk produksjon av gammeldagse lysrør med kvikksølv bli forbudt. Heldigvis finnes det allerede en rekke ulike gode alternativer basert på LED, både for deg som vil skifte ut selve lysrøret og for deg som heller vil bytte hele armaturen til en moderne LED-basert lampe.

Enkel montering i eksisterende armatur

Hvis du er på jakt etter optimert belysning med lysrør, er det greit å vite at det finnes LED-alternativer til alle de populære standardene, som for eksempel T8 og T5. Det kan være litt utfordrende å navigere blant de ulike lysstoffrørformatene, gitt at man ikke har det samme forholdet til T8 og T5 som til E27 og E14, men det skal likevel være relativt enkelt å finne akkurat det lysstoffrøret du trenger.

I de aller fleste tilfeller er det også enkelt å bytte fra gammeldagse lysstoffrør til LED. Du trenger bare å skifte ut lysstoffrøret som vanlig, og i tillegg bytte den såkalte «starteren» hvis den ikke allerede er byttet til et alternativ tilpasset LED. Årsaken er at gamle lysstoffrør trengte litt ekstra hjelp for å tennes, noe som ikke er nødvendig med LED.

Utskiftning av hele armaturen til ny teknologi

Det er selvfølgelig også mulig å skifte ut hele armaturen, noe som kan være relevant hvis du uansett skal ha en elektriker på besøk. Det finnes for eksempel mange pene LED-paneler, som er både stilfulle og effektive. Installasjon av slike paneler vil kunne gi en kjedelig bod eller trist vaskerom et skikkelig løft.

Hvis du velger å skifte ut hele armaturen, kan det også være at du får større frihet til for eksempel å velge lamper og lyskilder der du kan justere fargetemperatur og lysstyrke. Det kan virkelig utgjøre en skikkelig forskjell i rom der du tidligere har måttet ta til takke med gamle lysstoffrør.