Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

Netthandel er en megatrend som påvirker praktisk talt alle bransjer, markedet for musikkinstrumenter og tilbehør er ikke noe unntak. Selv om musikkinstrumenter, deler og tilbehør per definisjon er fysiske produkter, er det ikke noe i veien for at en stor del av volumet skal omsettes via digitale kanaler. Spesialiserte nettforhandlere og markedsplasser legger press på de tradisjonelle salgskanalene.

Spesialiserte forhandlere selger musikkinstrumenter på nett

I et land som Norge er markedet for musikkinstrumenter og tilbehør relativt begrenset. Korps og kulturskoler gjør det de kan for å rekruttere barn og unge til musikken, men vi er helt enkelt for få innbyggere. Derfor kan fysiske musikkbutikker ikke matche utvalget som nettbutikker kan tilby, verken når det gjelder ulike instrumenttyper og forskjellige modeller innenfor en og samme musikkinstrument.

Ta for eksempel en titt på https://www.danmusikk.no/musikkinstrumenter/andre-strengeinstrumenter/mandolin, med et stort utvalg instrumenter og tilbehør innenfor en relativt snever nisje. Det er definitivt den store fordelen med netthandel, sortimentet er svært bredt.

Fortsatt et behov for service og vedlikehold i fysiske butikker

Selv om en stor del av salget av musikkinstrumenter og tilbehør etter hvert beveger seg mot netthandel, vil det også være rom for fysiske forhandlere. Det handler ikke minst om serviceverksteder, som tilbyr reparasjoner, service og vedlikehold av instrumenter. Gode instrumenter har lang levetid, og det kan være behov for service flere ganger.

En slik lokal servicevirksomhet vil ha en rolle å spille også i fremtiden. Markedet for musikkinstrumenter er på den måten preget av bærekraft, i og med at kvalitetsinstrumenter kan brukes over svært lang tid. Det er viktig at nettforhandlere også legger til rette for dette, ved å selge kvalitetsprodukter som kan serviseres og repareres over tid.

Når netthandelen på denne måten fungerer som en integrert del av det større markedet for musikkinstrumenter og tilbehør, vil salg av musikkinstrumenter via digitale kanaler være et positivt tilskudd som fornyer og styrker hele dette markedet.