God søvn er viktig for oss mennesker fordi det er her kroppen får tid til å restituere etter en lang dag. Det hjelper til med flere nødvendige prosesser i kroppen, som blant annet sikrer bedre hukommelse og et friskere hjerte. Dessuten er søvn viktig for konsentrasjonsevnen og gjør det mulig for oss å gjennomføre hverdagslige oppgaver. Her er noen tiltak du kan gjøre for å sikre god søvn, hele natten.

Finn riktig seng

En god seg er selve grunnlaget for søvnen, du har kanskje opplevd selv, at det er vanskelig å sove dersom sengen er ubehagelig. Det er viktig å finne en seng som passer til kroppens behov, trenger du for eksempel ekstra støtte til rygg og hofter, kan det være lurt å finne en seng med riktig fasthet. Andre ønsker kanskje heller en seng som er så myk som mulig. Mange eksperter anbefaler at man kun bruker sengen når man skal sove om natten, og ikke ligger her når man ser filmer på Netflix, eller leser om investeringsmetoder hos aksjeskole.

Luft ut
Frisk luft på soverommet er også med på å gjøre det både deilig, sundt og behagelig å sove. Du ligger tross alt og sover i mange timer hver natt, så her er det viktig at det er frisk luft i sirkulasjon på soverommet. Dette er kanskje spesielt viktig om dere er mere enn en person som sover sammen. God utluftning er også med på å regulere temperaturen i rommet, slik at det ikke blir for varmt. På vinteren kan man forsøke å lufte på dagen, eller noen timer før man skal legge seg, for så å ha vinduet lukket på natten.

Hold det stille

Om man sover lett eller tungt er svært individuelt. Noen plages sjeldent av bråk rundt seg, og kan for eksempel sove på tog eller flyturer. Andre synes det er utrolig irriterende om det er mye bråk rundt seg på natten. Da kan det være smart å kjøpe seg noen ørepropper, som stenger trafikk, gatestøy og snorking ute. La også være med å ha kjæledyr sovende i sengen, da de kan lage lyd og bevegelser som vekker deg.